Fusion af tradition og moderne teknologi: Projekt for genopbygning af et gammelt japansk hus

Fusion af tradition og moderne teknologi: Projekt for genopbygning af et gammelt japansk hus

Fusion af tradition og moderne teknologi: Genopbygningsprojekt af et gammelt japansk hus

Japanske boliger siges at have en kortere levetid sammenlignet med vestlige boliger. Mens europæiske boliger i gennemsnit har en levetid på over 100 år, menes japanske boliger kun at vare omkring 30 år. Baggrunden for denne forskel er komplekse kulturelle og økonomiske faktorer, men i dette projekt for renovering af et gammelt hus har vi taget udfordringen op med at forlænge boligernes levetid.

Projektets baggrund

Målet for dette projekt er et gammelt hus, der ligger ved siden af en sakebryggeri i Akune City, Kagoshima-præfekturet. Ejeren har bevaret Oishi Sakebryggeriet, som har over 125 års historie. Dette hus er blevet renoveret og udvidet flere gange gennem årene, men det har ikke fået nogen jordskælvssikring og har derfor næsten ikke været i brug i de senere år. Ejeren havde mulighed for at rive huset ned og bygge et nyt, men besluttede at bevare og genbruge huset for at beskytte den kulturelle arv.

Projektets mål

Formålet med dette projekt er at bevare traditionel arkitektur, samtidig med at huset tilpasses moderne livsstil. Dette blev muligt gennem samarbejde mellem arkitekter og ingeniører. Vores mål er at skabe en bæredygtig og komfortabel bolig, der bevarer gamle traditioner og håndværk, samtidig med at den opfylder de nyeste miljøstandarder.

Den traditionelle layout i det gamle japanske “Tanoji”-design er blevet tilpasset for at optimere opdelingen af rummene og reducere det område, der skal opvarmes og afkøles. Vi har også indført indre og ydre overgangszoner som verandaer og “doma”, som tillader naturlig ventilation om sommeren. Resultatet er, at selvom det er et gammelt hus, opfylder det miljøstandarderne for nye boliger. Varme- og kølebelastningen er reduceret med ca. 85 %, og CO2-udledningen er blevet reduceret med ca. 40 % i forhold til nybyggeri.

Fremskridt og fremtidige planer

For nylig blev jorden velsignet ved en traditionel ceremoni, og byggeriet er nu begyndt. Vi ser frem til at færdiggøre dette projekt, hvor tradition og moderne teknologi smelter sammen i en ny og spændende bolig.

Tomonori Makita

Tomonori Makita

Leave a Comment